Barokkonsert i Høvik kirke lørdag 16.10. kl 15.00


Som ung organist gikk Bach førti mil til fots til Lübeck for å høre sitt store forbilde, organisten og komponisten Dietrich Buxtehude. Vi får høre musikk av begge, samt av Händel og Corelli.

Konserten har overskriften: "Fallax mundus" - bedragerske verden og er ved: Ditte Marie Bræin – sopran, Christian Kjos – orgel og ensemble Paulus Barokk.

De serverer en perle fra Buxtehudes rikholdige produksjon av geistlig vokalmusikk. Bach, som er særlig kjent for sine pasjoner og kirkekantater, skrev også en rekke instrumentalverker. Mange av disse ble fremført på de populære, offentlige konsertene Bach holdt i Zimmermanns kaffehus i Leipzig. Hans triosonate i G-dur er nettopp et slikt kammermusikalsk verk.

Den unge Händel arbeidet ved flere anledninger tett sammen med den berømte fiolinisten og komponisten Archangelo Corelli under sitt Italia-opphold. Leder for ensemble Paulus Barokk, Laima Olsson, spiller en av Corellis fiolinsonater – en barokkfiolinists daglige brød.

En stor del av konserten vies musikk av en 20-årig såvel som en 40-årig Händel der orgelet har en solistisk rolle. Christian Kjos trakterer kisteorgelet som tross beskjeden størrelse rommer mange klanger.

Tilbake