Ny nordsamisk bibel!

06.11.2019

Ny nordsamisk bibel!

Lørdag 16. november feirer vi at den nye nordsamiske Bibelen tas i bruk i Oslo bispedømme.

Vær med og ønsk Biibbal 2019 velkommen! Bli med og fyll Samisk hus og Oslo domkirke!

Kl. 10.00: Samisk Hus, Dronningens gate 8B. Foredrag om Lars Jakobsen Hætta, Kautokeino-opprøreren som ble bibeloversetter, og samarbeidet med språkforsker Jens Andreas Friis. Foredragsholder: Pål Friis. Bibellesning ved Magne Ove Varsi. Enkel lunsj.

Kl. 12.00: Gudstjeneste i Oslo domkirke med overrekkelses av Biibbal 2019. Stortingspresidenten og representanter fra departementet, fylkesadministrasjonen og Den norske kirkes ledelse deltar. Biskop Kari Veiteberg og biskop emeritus Per Oskar Kjølaas forretter. Musikk ved Inger Johanne Oskal og Oslo domkor. Kirkekaffe i krypten. Presentasjon av Biibbal 2019 ved gen.sekr. Paul Erik Wirgenes, Bibelselskapet. Musikk ved Inger Johanne Oskal. Hilsener. Programleder: gen.sekr. Risten Turi Aleksandersen, Samisk kirkeråd.

Arrangører: Oslo biskop og bispedømmeråd i samarbeid med Ressursutvalget for samisk kirkeliv i Oslo bispedømme, Samisk kirkeråd, Oslo domkirke og Bibelselskapet.