Mer om Orgelmesse i Høvik kirke 16.11 kl. 19.00

14.11.2017

Mer om Orgelmesse i Høvik kirke 16.11 kl. 19.00

Bachs ”Orgelmesse” i Høvik kirke torsdag 16.11. kl 19

Et av de ypperste verkene for orgel som Johann Sebastian Bach har skrevet er hans ”Clavierübung III”. Verket inneholder koralbearbeidelser der valget av salmer går ut fra strukturen i Luthers tyske messe, samt flere av hans kateketiske salmer. Derfor er verket ofte omtalt som Bachs "Orgelmesse". Verket innledes og avsluttes med hhv preludium og fuge i Ess-dur, der formen og temaene symboliserer den hellige treenighet.

Verket blir sjelden fremført, så her får publikum en unik mulighet til å få med seg noe av det fineste innenfor orgellitteraturen.

Seks kantorer ansatt i Bærum kirkelige fellesråd har gått sammen om å oppføre dette verket og har delt de ulike satsene mellom seg. Billetter kr 100 ved inngangen.