Babysang i Høvik kirke

27.04.2018

Babysang i Høvik kirke

Sosialt og gøy. Inspirerende og stimilerende.Tilbudet er gratis. Torsdag kl. 12 møtes vi. Kom innom og prøv!

Nye venner

Babysang er et tilbud for de minste barna, sammen med en av foreldrene. Gjennom sang knyttes kontakt mellom foreldre og barn. Vi legger til rette ut fra de små som deltar, men det er også et viktig sosialt møtested for de voksne. Her kan både foreldre og babyene få venner.

Mulighet til å utrykke og utfolde seg

Musikk er et viktig stimuli for barn som man ikke kan begynne for tidlig med. Allerede i mors mage kan fosteret høre lyder og musikk. Puls og rytme er en del av fosterets omgivelser og foreldre oppfordres til å synge for sitt ufødte barn. I barnets oppvekst er det også viktig å presentere det for musikk. Den har betydning for barnets utvikling, idet musikken gir barnet auditive, sansemotoriske og kroppslige opplevelser. På samme tid er musikk en ramme hvor barnet får mulighet til å uttrykke og utfolde seg.

Sammen om noe

Det sosiale aspektet har en sentral rolle i babysangen. I musikken er man sammen om noe. Man deler en felles opplevelse. Man skaper noe sammen. Man leker og utforsker sammen. Musikk i seg selv handler i stor grad om samspill og kommunikasjon. Musikk og babysang gir derfor barn og foreldre et rom hvor de kan være sammen og bli bedre kjent.

Inspirasjon til bruk i hjemmet

Samtidig får foreldrene mulighet til å lære sanger og regler som kan brukes på stellebordet og før man skal sove. Noen blir mer fortrolige med å bruke stemmen og begynner å synge mer med barnet. Din steme er det fineste for barnet ditt!

Høvik menighet tilbyr babysang på torsdager kl. 12 i kirken - og du er hjertelig velkommen sammen med barnet ditt. Det serveres te/kaffe inne på menighetshuset etter samlingen. Ta gjerne med nistepakke. Vi avslutter kl. 13.30.

Lurer du på noe, ta kontakt med Ingunn Berit Galdal  47474882

Foto: Marie Lindeman